Aqua Aura
Praktijk voor energetische therapie en coaching
Reiki - Het Usui systeem van natuurlijk genezen - Usui Shiki Ryoho

 

 

Het Usui Systeem van Reiki is genoemd naar de oprichter, dr. Mikao Usui. Hij gaf les aan het eind van de negentiende eeuw in Kyoto. Hij startte een onderzoek naar de     genezingen van de grootste spirituele leraren uit de geschiedenis. Door zijn reizen, studie, onderzoek en meditatie ontwikkelde hij de heelwijze van Reiki en hij besteedde de rest van zijn leven aan het toepassen en onderwijzen van deze methode.

Usui’s werk werd in het vooroorlogse Tokyo voortgezet in een kliniek die werd geleid door Chujiro Hayashi. Een van de patiënten, mevrouw Hawayo Takata uit Hawaï, die in de kliniek was om van ernstige kwalen te herstellen, werd Hayashi’s eerste, bekende westerse student. Zij praktiseerde en onderwees van 1937 tot aan haar dood in 1980 Reiki in de VS en Canada. Vandaag de dag praktiseren miljoenen mensen over de hele wereld Reiki.
Het Usui Systeem van Reiki wordt door middel van een mondelinge onderwijstraditie, het delen van informatie en het uitwisselen van behandelingen verspreid. Reiki is niet iets wat uit een boek geleerd kan worden, het is iets dat ervaren moet worden door een behandeling te krijgen, een cursus te volgen en met een Reikibehandelaar, -student, of -master te praten.

Bron: Reiki Alliance

De leden van de Reiki Alliance staan ervoor het Usui systeem van natuurlijk genezen zo zuiver en origineel mogelijk door te geven, waardoor iedereen de kans krijgt het volledig te ervaren en zijn eigen unieke weg te volgen. Ik geef traditionele Reiki cursussen en werk volgens de door het OGM internationaal vastgestelde normen.