Aqua Aura
Praktijk voor energetische therapie en coaching
NEI coaching

Word je bewust hoe jouw onverwerkte emoties je fysieke gesteldheid en je doen en laten bepalen

 

Neuro Emotionele Integratie ® 

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is ontwikkeld door de arts Roy Martina. Het is een bewustwordings- en behandelingsmethode, gebaseerd op de principes uit de accupunctuur (de 5-elementenleer en de bijbehorende emoties), kinesiologie, toegepaste psychologie, NLP en alternatieve geneeswijzen.

O-ring test

NEI werkt met de semantische responstest. Dit is een spiertest, de o-ring test. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het gegeven dat de spieren van de vingers verslappen als je bewust iets zegt waar het onderbewuste het niet mee eens is, niet congruent mee is (niet gelijkvormig). Door vragen te stellen aan het onderbewuste gaat de NEI coach op zoek naar incongruenties, hetgeen gevoeld wordt door een "uitval " van de spierfunctie. Zo kan informatie uit het onderbewuste worden verkregen die door het het bewuste is verdrongen. Hierbij wordt terug gegaan naar de oorzaak van de klacht om de onverwerkte emoties vervolgens te kunnen integreren.

NEI behandelingen zijn gericht op het geven van inzicht in de processen die bij je spelen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Hierdoor komen denken, voelen en willen weer in balans en ben je vrij om die keuzes te maken die bij je passen en je helpen je doelen te bereiken. Voor mijzelf is NEI een prachtige aanvulling op Reiki. NEI geeft woorden aan wat ik met Reiki ervaar en versnelt het bewustwordingsproces en daarmee het helingsproces enorm.   NEI is “het schoonmaken van de wond” en Reiki heelt.

Een NEI-behandeling duurt 1,5 uur. 

 
Vitaliteitstest
Snel en eenvoudig kijk ik hoe je vitaliteit op dit moment is op een schaal van 0 tot 100 en zoek ik uit waar je uit balans bent. Hierbij maak ik gebruik van een testdoos en de semantische responstest. Een vitaliteitstest laat zien hoe je je gezondheid en je evenwicht kunt herstellen. Je krijgt praktische tips en methoden aangereikt voor zelfgenezing en suggesties voor de volgende stappen. Door een vitaliteitstest heb je snel een beeld waar je onbalans zit. Is het fysiek, is het je stofwisseling, je constitutie, je bio-energie of in je bewustzijn (emotioneel of mentaal).
Is er een vitaminen of mineralen tekort? Zijn er voedingsmiddelen waar je niet goed tegen kunt (voedsel intolerantie)? Is ontgifting nodig? Hoe staat het met je chakra’s? Werken ze goed en werken ze goed samen? Heb je veel zware energie bij je en kan die weg? Hoe zit het met je emotioneel evenwicht?

Allemaal vragen waar je bij een vitaliteitstest antwoord op kunt krijgen.
Je krijgt tips en adviezen om snel weer in balans te komen.
Indien nodig worden je chakra’s in balans gebracht.
Energie die niet bij je hoort wordt, voor zover dat mogelijk is, uit je aura gehaald.
Vitaminen, mineralen en voedingsmiddelen worden uitgetest.
Je krijgt advies voor het gebruik van ondersteunende middelen zoals Bachremedies, Lichtwesen essences of kristallen.
Je krijgt affirmaties mee, om je denken te beïnvloeden en je onderbewuste te
programmeren en adviezen voor meditatie of oefeningen met affirmaties voor emotionele balans.
Deze behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.


Informatie uit een artikel in Marie Claire, juli 2004
Wat is Neuro Emotionele Integratie?

De arts Roy Martina lanceerde NEI (Neuro Emotionele Integratie) in 1995, waarbij principes uit de accupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen en toegepaste psycholog
ie worden gecombineerd.
Met NEl ga je kijken naar de oorzaak van je klachten met behulp van gerichte vragen en spiertesten. Het is namelijk bewezen dat je spieren verslappen zodra je iets zegt dat niet overeenkomt met je onderbewuste kennis. Zo worden niet goed verwerkte emoties opgespoord die zijn blijven 'rondzweven' in je onderbewustzijn en problemen veroorzaken. Daarna kunnen ze met simpele ademhalingsmethoden alsnog worden geïntegreerd en losgelaten. Vaak is het niet nodig om de emotie helemaal opnieuw te beleven: NEl-sessies zijn maar zelden emotionele zittingen.
NEl wordt toegepast bij uiteenlopende klachten, zoals leerproblemen, nagelbijten, roken, overgewicht, gebrek aan discipline, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, ongelukkige relaties, stress en nachtmerries. Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.
Marie Claire, juli 2004